søndag 31. januar 2010

Femund jakt og fuglhundskole. Dag 2

I dag våknet vi etter en god natt søvn til 25 minusgrader og frosset bil. Men etter litt filing fikk vi start på bilen og kunne gi starthjelp til Stig Sandvik i nabo hytta.
Nå er bagasjen pakket i bilen, og vi har kommet oss inn hos Knut Østmo. Knut har redegjort for hver enkelt hvordan vi skal gå videre for å oppnå større lydighet og kontroll over hunden. Og hva han ønsker å jobbe med hos hver enkelt hund. Og nå er vi klar for dag to av treningshelga.
Even startet dagen med å trene sitt, etterfulgt av skudd med startpistol for å få Lita fast i skuddet. Etter en liten tur og noen skudd var dette i orden, og hun leverte en rekke perfekte fuglarbeider med kanonreis og absolutt ro i oppflukt og SKUDD. Man behøvde ikke være rakettforsker for å skjønne, og forstå Evens begeistring.
Reina startet dagen med ett feiende flott fuglarbeid der hun holdt fuglen på god avstand og gikk villig på og var som hun pleier, RIOS. Senere slet hun med litt av det samme som hun har slitt med før angående duer. Hun blir lite intens og tar først en kort stand før hun avanserer litt tettere og tar ny stand. Vi bestemte oss før vi gikk ut om å slippe dua, og simulere støkk om hun gjorde dette, og anledningen ble benyttet til å "stramme" henne litt opp.
Senere hadde vi begge hundene ute for å prøve å få sekunderinger. Vi lyktes ikke med dette. Men derimot var vi begge svært fornøyd med at de respektive hundene ikke valgte å tjyvreise under press fra makker, og at begge hundene var komplett rolig på oppflukt og skudd. Vi hadde begge sett for oss at dette skulle få ellers så beherskede hunder til å sprekke. Men hundene viste at gjennom god innlæring av oppflukt var dette lekende lett.
Ellers har vi hatt en suveren tur med mye god mat og drikke og hyggelig selskap. Takk til Knut og frue, Stig Sandvik og Åge Indergaard for å ha bidratt til å gjøre dette til en flott helg for både Even og meg.
Etterhvert som jeg får redigert materialet vil jeg legge ut bilder og film fra helgen......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar