lørdag 30. januar 2010

Femund jakt og fuglhundskole. Dag 1



Da har vi hatt våre første fuglkontakter hos Knut Østmo ved Femund jakt og fuglhundskole. Vi har i første omgang studert reisen hennes, som ved disse tilfellene var meget villig. Samt diskutert hvordan hun har hun håndterer reisen ved forskjellige situasjoner og forhold. Etterhvert blir det vel å introduserer startpistolen for å få henne fastere i skuddet.Even har også hatt sine første oppflukter på Lita, og dette har gått svært bra.


Det er ogå to stk trivelige Engelsk Setter eiere her, Stig Sandvik og hunden Hera(høyre), og Åge Indergård og Hunden Marco.(venstre) Disse hundene er svært uerfaren, og blir gjennomgått fra A til Å. Men vi så tydelig rask fremgang hos disse.

Even har vært ute med Lita og latt henne bli provosert ganske kraftig på fugl. Ved en anledning "sprakk" hun litt, og måtte korrigeres tilbake til plassen der "sitt" kommando ble gitt. Even er svært fornøyd med hundens respons etterpå. Og det blir spennende og følge Lita videre.Reina har vi hatt ute og hatt to stander med reis og rolig i oppflukt og skudd med startpistolen. Ved den første situasjonen skjøt jeg to skudd med litt mellomrom for å se om hun lot seg provosere til å gå i skuddet.Ved neste situasjon så brukte vi en tørket rype for å simulere "fallet". Vi fikk stand, en kvass reis der hunden var rolig i oppflukt og skudd. Reina fikk så ordre om å apportere den "felte" fuglen. Hun gikk rett ut, tok rypa og beveget seg inn mot meg, la rypa ned for å skifte tak på den og kom deretter rett inn med den. Må si meg svært fornøyd da hun aldri har apportert, eller hatt tørket rype i munnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar