fredag 11. september 2009

Jakta er i gang.


Da er jakta godt i gang og di første to dagene er unnagjort. Åpningsdagen ble en lang og tung affære på hele 11 timer som satte sitt tydelige preg på hund og mann. Hunden leverte flere fine jaktbare fuglarbeider....men mannen som skulle legge siste hånd på verket kan vel gjøres til æresmedlem i blindeforbundet. Etter flere skudd som gikk i hytt og pine først på dagen, så var det bare å ta en lengre pause før man fortsatte. Det gjorde visst godt for "blindebukken" med hagla. I løpet av ett hektisk kvarter hadde vi tre fine fuglearbeider med felling, og tre fine ryper fant veien i sekken.
Etter noen flere skudd i blinde var både hund og mann klar for å ta fatt på veien hjem. Uten følelse i bein og skuldre og med ryper i sekken var vi nokså fornøyde.
I dag bar begge tydelig preg av gårdagens slit og det var tungt å komme igang. Hunden leverte flere ryper servert nesten ferdig ribba og stekt. Men selv om jeg teppebomba terrenget med stål fløy alle rypene skrattende videre. Og jeg sverger på at jeg så Reina titte seg bak og rista på hodet. Men til slutt fikk vi has på en stor fin stegg som fant veien i sekken.
Og etter en kort rådslagning dro vi hjem vel vitende om at julermiddagen var i boks, og vi lot ryper være ryper.
Fellingene gjorde tydelig inntrykk på Reina. Når det smeller vil hun gjerne frem og se hvor fuglen ble av, og RIOS må nok finpusses litt når det blir dags for prøve.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar